Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoi 1,5 % vuonna 2012

8.1.2013

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti vuonna 2012 oli 899 miljoonaa euroa. Kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli 1,5 %.  

Vuoden alkupuoliskolla myynti kasvoi 7,8 %, mutta jäi toisella vuosipuoliskolla 3,7 % pienemmäksi kuin vuotta aiemmin. Vuosineljänneksittäin tarkasteltuna kasvukehitys oli tasaisen taantuva. Vuoden viimeisellä neljänneksellä myynti laski 6,1 % edellisvuoden vastaavasta kaudesta.

– Rakentamisen laskeva trendi alkoi uudistuotannon osalta jo 2011, mikä on heijastunut viiveellä sähköistysalaan ja sähkötarvikemyyntiin. Erityisesti vuokra-asuntotuotanto tulisi saada pikaisesti vauhtiin myönteisen kehityksen käynnistämiseksi, Sähköteknisen Kaupan Liiton toimitusjohtaja Tarja Hailikari sanoo.

Ikääntyvän rakennuskannan korjausrakentaminen sekä sähkönjakeluverkkojen uudistaminen ovat ajankohtaisia tänäkin vuonna.

– Energiatehokkuuden parantaminen tulee myös osaltaan pitämään yllä sähköistysratkaisujen ja tarvikkeiden kysyntää, Hailikari arvio.

Myyntitilastoja ylläpitävän Sähköteknisen Kaupan Liiton jäseninä on 13 sähkötukkuliikettä sekä 46 valmistajaa ja maahantuojaa.