Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti laski 2,5 %

8.10.2013

Sähkötukkuliikkeiden sähköteknisten tuotteiden myynti vuoden kolmannella neljänneksellä laski 2,5 % edellisvuoteen verrattuna.

Koko alkuvuoden myynti oli 641 miljoonaa euroa, mikä on 4,6 % vähemmän kuin vuotta aiemmin.

- Useilla sähkötekniikan osa-alueilla nähdään jo myönteistä markkinakehitystä. Niihin kuuluvat ledivalaistus, aurinko- ja tuulisähköjärjestelmät sekä rakennus- ja teollisuusautomaatio. Myös tasavirtamoottoreiden ja sähköautojen latausjärjestelmien kysyntä on kasvussa, Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) toimitusjohtaja Tarja Hailikari kertoo.

- Nostetta tuo siirtyminen kohti päästötöntä sähköntuotantoa ja yhä parempaa energiatehokkuutta. Kyse on pitkän aikavälin kehityksestä, jossa puhtaan sähkön käyttö lisääntyy korvaten muita energiamuotoja niin rakennuksissa kuin liikenteessäkin, Hailikari sanoo.

Sähköistysalan yhteisen vision mukaan rakennukset tulevat tuottamaan uusiutuvaa energiaa auringosta, tuulesta sekä ilman ja maan lämmöstä. Ne varastoivat osan siitä esimerkiksi sähköautoon ja myyvät ylijäävän sähkön verkkoon. Sähköautojen latausverkosto tulee kattamaan asutus- ja liikekeskukset ympäristöineen, minkä lisäksi pääteillä on nopean latauksen asemia.