ValoLight-tapahtuma kirkastaa Habitaren

11.6.2013

Valaistusalan tapahtuma ValoLight järjestetään 18.–22.9.2013 neljättä kertaa yhdessä Habitare-messujen kanssa Helsingin Messukeskuksessa.

Tapahtuma esittelee julki- ja yleisvalaistusta, koti- ja sisustusvalaistusta, lamppuja ja muita valonlähteitä sekä ulkovalaistusta ja valaisintarvikkeita. ValoLight on avoinna ammattilaisille 18.–19.9. ja yleisölle 20.–22.9.

Uutta messuilla on Suomen Valoteknillisen Seuran järjestämä Valoklinikka. Siellä on mahdollisuus tavata valaistussuunnittelijoita, jotka auttavat kodin rakentajaa, sisustajaa tai remontoijaa valaistuksellisissa haasteissa.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa toteutettu ammattilaisten Pro Valo -alue lisää tarjontaa erityisesti sähkö- ja valaistussuunnittelijoille, arkkitehdeille, rakennuttajille sekä isännöitsijöille ja muille ammattilaisille.

Järjestöt edistävät messuilla myös alan yhteistä Hyvinvointia sähköllä – Visio 2030 -hanketta. Hanke on Sähköteknisen Kaupan Liiton, Sähkösuunnittelijat NSS:n, Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton, SESKO:n ja Sähköturvallisuuden edistämiskeskuksen näkemys sähkön roolista osana jokapäiväistä elämää vuonna 2030.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Sähkösuunnittelijat NSS ja Suomen Valoteknillinen Seura. Samanaikaisesti järjestetään Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare, ArtHelsinki-nykytaidemessut sekä antiikin, vanhan taiteen ja vintagen myyntinäyttely Salonki.