Sähkötöiden teko kiinnosti monia Oma Koti -messujen kävijöitä

15.4.2013

Helsingin Messukeskuksessa 11.–14.4. pidetyillä kevätmessuilla vieraili yhteensä lähes 60 000 kävijää. Oma Koti -messujen Sähkötreffit-osastolla riitti kävijöitä aamusta iltaan.

Helsingin Messukeskuksessa 11.–14.4. pidetyt Kevätpuutarha, Oma Mökki, Oma Koti ja Sisusta! -messut houkuttelivat neljän päivän aikana Messukeskukseen reilut 58 000 kävijää.

Oma Koti -messuilla messuilla sähköistysalaa Sähkötreffiosastolla esitelleen Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n teknisen avustajan Mika Suomen mukaan messuosastolla vierailijoita kiinnostivat erityisesti ulkovalaistus, sähköistyksen suunnittelukysymykset sekä keittiöremontit ja muut kodin sähköiset kunnossapitotyöt.

– Esimerkiksi pistorasioista kyseltiin paljon. Monet kyselivät myös konkreettisia asennusohjeita, mutta heille me jouduimme kertomaan, että kiinteät sähköasennukset pitää jättää aina alan ammattilaisten tehtäväksi. Sähkötyöt eivät ole jokamiehen oikeus, Suomi muistuttaa.

Onneksi sähkötöiden tilaaminen on helppoa. Sähkötreffien osastolla oli koko messujen ajan paikalla useita pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla toimivia sähköurakoitsijoita, keiden kanssa kävijät saivat solmia yhteisiä sähkötreffejä kodin pienten – ja miksei vähän suurempienkin – sähköistyspulmien kuntoon saattamiseksi.

Suomen mukaan urakoitsijoilta kyseltiin myös nykyaikaisista kodinohjausjärjestelmistä ja taloautomaation mahdollisuuksista.

– Messuilla kyseltiin esimerkiksi, miten kodin lämpötilaa voisi pudottaa loman ajaksi niin, että lämpötilan saisi nostettua takaisin korkeammaksi esimerkiksi internetin kautta sitten kun loma on loppumassa, Suomi kertoo.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton ja Sähköinfo Oy:n lisäksi Sähkötreffit-osastolla oli mukana neljä yhteistyökumppania; Oy Airam Ab, Fimko Oy, Oy Merilux Ab ja Tyko Thermal Controls Oy. STUL:n jäsenyrityksistä messuille osallistuivat Hiidensalmen Sähkö Oy, Sähköurakointi Tamminen, Oy Koivumankkaan Sähkö Ab sekä Villensähkö Oy.