Lahteen ja Kotkaan valmistui nopea 4G LTE -verkko

15.5.2013

DNA:n 4G LTE -verkko kattaa nyt Kotkan, Lahden, Turun, Tampereen ja pääkaupunkiseudun kaupunkialueet sekä Levin ja Rukan hiihtokeskukset. 

4G LTE -verkossa enimmäisnopeudet kohoavat 100 megaan ja tyypillisesti verkossa päästään yli 5 megan todelliseen tiedonsiirtonopeuteen. Tämä mahdollistaa esimerkiksi suorien televisiolähetysten sekä hyvälaatuisten nettivideoiden katselun sekä vuorovaikutteisten pelien pelaamisen. Verkko on viisi kertaa 3G-verkkoa nopeampi. 3G-verkon teoreettinen enimmäisnopeus on 21 megaa sekunnissa.

DNA:n mukaan yrityksen Lahden ja Kotkan alueiden LTE-verkkojen runsas tukiasemavahvuus varmistavat sujuvat tiedonsiirtoyhteydet myös yrityskäytössä ja muissa vaativimmissa tarpeissa. Verkon tiheyden ansiosta LTE -nopeudet ovat tarjolla ulkotilojen ohella sisällä rakennuksissa ja väestökeskittymissä

– 4G LTE -yhteyksien käyttö yleistyy nyt, kun niihin kykeneviä laitteita on alkanut tulla kauppoihin. Markkinoiden kehittymiseksi on tärkeää, että käyttäjät saavat 4G LTE:stä hyvän ensikokemuksen, ja se vaatii verkolta riittävää vahvuutta, DNA:n myyntijohtaja Harry Sjögren toteaa.

 

DNA:n 4G-verkon kattavuusalue