Viestintävirasto julkaisi uuden sisäverkkomääräyksen

16.7.2013

Toimiva kiinteistön sisäverkko on monipuolisten televisio-, radio- ja laajakaistapalvelujen käytön elinehto.Toimiva kiinteistön sisäverkko on monipuolisten televisio-, radio- ja laajakaistapalvelujen käytön elinehto. Viestintävirasto on antanut uuden määräyksen, joka auttaa talojen asukkaita, sisäverkkojen suunnittelijoita ja urakoitsijoita rakentamaan nykyajan vaatimukset täyttävän sisäverkon.

Uusi määräys vahvistaa sisäverkkojen asemaa ja sen tavoitteena on mm. edistää erilaisten televisio- ja radiopalvelujen sekä puhelin- ja internetpalvelujen saatavuutta, edistää kilpailua ja käyttäjien mahdollisuutta valita operaattorinsa ja parantaa tiedonsiirtokapasiteetin riittävyyttä kiinteistössä. Määräys tulee voimaan 1.1.2014, mutta Viestintävirasto suosittelee noudattamaan uutta määräystä jo nyt.

Häiriöttömien televisio- ja radiolähetysten vastaanotto sekä nopean laajakaistan käyttö vaatii nykyaikaisen sisäverkon rakentamista tai vanhan uudistamista. Laadukkaan sisäverkon rakentaminen edellyttää erityisosaamista ja kokemusta. Sisäverkon suunnittelijaksi ja urakoitsijaksi onkin syytä valita yritys, joka tuntee Viestintäviraston määräyksen ja noudattaa sitä. Tällöin voi varmistua siitä, että rakennettu sisäverkko täyttää tulevaisuudenkin tarpeet.

Lisätietoa määräyksestä Viestintäviraston sivuilta.
Uutta määräystä käsitellään myös SANT ry:n järjestämässä Antennialan tekniikkapäivässä ja Sähköinfo Oy:n Telepätevyyspäivässä syksyllä 2013.