Hedengrenin sähköurakointi Suomen Sähköhuollolle

16.9.2013

Hedengren-konserni luopuu sähköurakoinnista myymällä Oy Hedengren Security Ab:n osana toimineen Hedengren Asennus -liiketoiminnan Laiho Sähkö -konserniin kuuluvalle Suomen Sähköhuolto Oy:lle.  

Hedengrenin asennustoiminnan henkilöstö, toiminnot ja sitoumukset siirtyvät Suomen Sähköhuolto Oy:lle lokakuun alussa 12.9. tehdyn liiketoimintakaupan mukaisesti.

– Konsernimme strategian mukaisesti keskitymme talotekniikan myyntiyhtiöidemme kehittämiseen ja toimimme yhä vahvemmin järjestelmä- ja tavarantoimittajana talotekniikan sähkö- ja turvateknisissä ratkaisuissa, Oy Hedengren Ab:n hallituksen puheenjohtaja Berndt Johansson sanoo.

Hedengrenillä on pitkä asennusperinne jo 1940-luvulta lähtien, ja yhtiö on tehnyt sähköurakoita lukuisiin merkittäviin uudis- ja peruskorjauskohteisiin erityisesti pääkaupunkiseudulla.

– Uskomme sähköasennuksesta luopumisen selkeyttävän rooliamme markkinoilla. Samalla olemme iloisia, että perinteikäs asennustoiminta jatkuu tärkeänä osana uuden omistajan liiketoimintaa, Johansson sanoo.

Suomen Sähköhuolto Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ismo Ilola kertoo kaupan kasvattavan selkeästi yhtiön osuutta pääkaupunkiseudun sähköurakoinnissa.

– Kaupan myötä vahvistuu myös osaamisemme mittavien julkishallinnon, toimistorakentamisen ja kaupanalan kohteiden sähköurakoinnista, Ilola sanoo.

Hedengreniltä Suomen Sähköhuollon palvelukseen siirtyy 29 työntekijää. Yrityksellä on pääkaupunkiseudulla entuudestaan noin 30 työntekijää. Lisäksi Laiho Groupiin kuuluvissa Laihon Sähkö Oy:ssä Salossa ja Sähkö Lehmus Oy:ssä Turussa työskentelee yhteensä noin 50 työntekijää.