Suomen Yrittäjien kesäterveiset: lomarahat ja pekkaset pois

17.7.2013

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventauksen mukaan kilpailukykyä on parannettava leikkaamalla tekemättömän työn kustannuksia. 

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventauksen mukaan Suomi on vaarallisella vajoamisen uralla kilpailukyvyn hiipuessa. Yritykset maksavat huimia summia tekemättömästä työstä.

– Vaikka tuotanto supistuu, työvoimakustannukset jatkavat nousuaan. Tähän tarvitaan muutos. Työnantajayrittäjä maksaa työntekijöille vuosilomapalkan, lomarahan, arkipyhäkorvauksia, nk. pekkaskorvauksia, sairaus- ja perhevapaakorvauksia ilman, että työntekijän työpanos on käytettävissä, Järventaus listasi.

Järventauksen mukaan ainakin lomarahoista ja pekkaspäiväkorvauksista luopumalla parannettaisiin kilpailukykyä ja säilytettäisiin työpaikkoja.

— Pelkästään lomarahoista luopuminen alentaisi yritysten vuotuisia työvoimakustannuksia noin kuudella prosentilla. Kilpailukyvyn parantuessa ja taloustilanteen kohentuessa tilanne tasapainottuisi, sillä silloin on mahdollista korottaa tehdystä työstä maksettavia palkkoja. Vapaa-ajan korvausten vähentäminen myös lisäisi työpanosta, sillä halukkuus töistä poissaoloon pienenisi, Järventaus sanoi Suomi Areena -tilaisuudessa Porissa.

 

Jussi Järventauksen haastattelu Yrittäjäsanomissa