Vuoden sähköurakoitsija on torniolainen Sähköcentre Ky

18.4.2013

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry valitsee vuosittain jäsenistöstään esimerkillisesti toimivan yrityksen Vuoden sähköurakoitsijaksi. Torniolaisen Sähköcentre Ky:n valinta julkistettiin Sähköurakoitsijapäivillä Turussa 18.4.2013. 

Aila ja Markku Kinnunen. Kuva Jukka KeskitaloSähköcentren toimitusjohtaja, sähköteknikko Markku Kinnunen perusti yrityksen vuonna 1987. Sähköcentre toimii pääasiassa Kemi-Tornion talousalueella. Yrityksen ensimmäinen urakointikohde oli aikoinaan Tornion Näränperän tulli ja kohteita on sittemmin urakoitu Venäjällä asti. Viimeisin iso työkohde oli Meri-Lapin Veden pohjavesipumppaamot ja niiden ala-asemat, joihin Sähköcentre hoiti sähköistykset koko Tervola-Kemi-Tornion alueella.

Liikevaihtoa yritys tekee noin miljoona euroa vuodessa. Tulos on ollut aina plussan puolella. Yrityksellä on tällä hetkellä palveluksessaan viisi asentajaa, mutta työntekijämäärä vaihtelee tilauskannan mukaan. Yrityksen taloushallinnosta vastaa Markku Kinnusen aviopuoliso Aila Kinnunen, joka on myös yrityksen toinen omistaja.

Sähköcentre Ky hallitsee sähköurakoinnin lisäksi myös sähkösuunnittelun, ja yritys on laajentanut systemaattisesti osaamistaan perinteisestä sähkötekniikasta myös tele- ja turvatekniikan puolelle. Yrityksen kannattavuus ja maine ovat huippuluokkaa. Toimitusjohtaja Markku Kinnunen on aina ollut valmis alan yhteisten asioiden edistämistalkoisiin, minkä lisäksi hän on toiminut pitkään aktiivisesti Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton työmarkkinaneuvottelukunnassa sekä Lapin alueosastossa.