Palvelualojen työnantajat tuomitsee Sähköliiton lakon

23.4.2013

Palvelualojen työnantajat PALTA ry tuomitsee Sähköalojen ammattiliiton tiistaiaamuna 23.4.2013 aloittaman työtaistelun työrauhavelvoitteen vastaisena. 

PALTA tuomitsee Sähköliiton toimenpiteet jyrkästi ja ihmettelee, ettei Sähköliitto perunut toimiaan saatuaan maanantaina 22.4. työtuomioistuimesta sakot laittomasta työtaistelutoimenpiteestä.

Sähköliiton lakko kohdistuu myös Palvelualojen työnantajat PALTA ry:n sähköasennusalalla toimiviin jäsenyrityksiin, vaikka kiista koskee Sähköliiton ja toisen työnantajaliiton (Sähkötekniset työnantajat STTA ry) välistä erimielisyyttä. PALTA vei työtaistelu-uhan työtuomioistuimeen perjantaina 19.4. Maanantaina työtuomioistuin totesi Sähköliiton toimenpiteet työrauhavelvoitteen vastaiseksi ja tuomitsi sen hyvityssakkoihin.

PALTA ry:n varatoimitusjohtaja Tuomas Aarton mielestä Sähköliiton toiminta kuvaa hyvin monien palkansaajaliittojen suhtautumista nykyisen työehtosopimuslain mukaiseen työrauhavelvoitteeseen ja sen rikkomisesta tuomittuihin hyvityssakkoihin.

– On uskomatonta, ettei työtuomioistuimen antama tuomio vaikuttanut Sähköliiton toimintaan mitenkään, vaan se toteutti työtaistelu-uhkauksensa siitä huolimatta. Tuomiolla ei ole mitään vaikutusta liiton toimintaan, vaan työtaistelutoimenpiteet toteutetaan hyvityssakoista välittämättä, Aarto sanoo liiton tiedotteessa.

PALTAn mielestä laittomat lakot horjuttavat Suomen uskottavuutta ja vaikeuttavat yritysten toimintaedellytyksiä jo entisestäänkin vaikeassa tilanteessa.

PALTA on EK:n toiseksi suurin jäsenliitto. PALTA perustettiin vuonna 2011, kun Erityispalvelujen Työnantajaliitto, Liikenne- ja Erityisalojen Työnantajat, Palvelualojen Toimialaliitto sekä Tieto- ja tekniikka-alojen työnantajaliitto TIKLI yhdistyivät.

 

Paltan tiedote