Viessmann ostaa porvoolaisen kylmäkalustevalmistaja Norpen

23.9.2013

Viessmann-konserni ostaa suomalaisen Norpe-konsernin koko osakekannan. Saksalainen lämmitys-, jäähdytys- ja ilmastonhallintateknologian valmistaja ilmoitti hankinnasta Helsingissä 23.9.2013. 

Vuonna 1953 Porvoossa perustettu Norpe työllistää yli 450 henkeä, ja vuonna 2012 sen liikevaihto oli yli 130 miljoonaa euroa. Norpen tehtaat ja pääkonttori sijaitsevat Porvoossa.

Norpe on kylmäkalusteratkaisujen johtava toimittaja Pohjoismaissa ja Baltian alueella. Yritys toimii aktiivisesti myös Venäjällä, Keski-Euroopassa, Lähi-idässä ja Australiassa. Yrityksellä on tytäryhtiöitä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Puolassa sekä Virossa.

Viessmann-konsernin omistajan, tohtori Martin Viessmannin mukaan yhtiön tavoitteena on kasvaa kokonaisvaltaiseksi kylmäratkaisujen toimittajaksi samalla tavoin kuin yhtiö on tehnyt lämmitysalalla.

– Tämän tavoitteen saavuttamiseksi meidän on keskityttävä laajentamaan päivittäistavarakaupalle tarjoamaamme tuotevalikoimaa. Olemme varmoja, että Norpen kattava ja kiinnostava tuotevalikoima sopii erinomaisesti strategiaamme, Viessmann kertoo yhtiön tiedotteessa.

Norpen toimitusjohtaja Matti Virtasen mukaan kauppa avaa yhtiölle uusia, kansainvälisiä toimintamahdollisuuksia. Viessmann-konserni tarjoaa laajan valikoiman jäähdytys- ja lämmitysratkaisuja ja ohjausjärjestelmiä pienistä aurinkolämpöjärjestelmistä keskisuuriin voimalaitoksiin. Konserni työllistää yli 10 000 henkilö 11maassa. Konsernin viime vuoden liikevaihto oli 1,89 miljardia euroa.