Fortum ilmoittaa harkitsevansa sähkönsiirtoliiketoimintojen myyntiä

31.1.2013

Fortum käynnistää sähkönsiirtoliiketoiminnan tulevaisuuden vaihtoehtojen selvittämisen. Yhtenä vaihtoehtona on myydä sähkönsiirtoliiketoiminnot ulkopuoliselle ostajalle. 

Fortumin ilmoittaa pörssitiedotteessaan harkitsevansa sähkönsiirtoliiketoimintojensa myyntiä. Fortumin mukaan nyt käynnistetyllä selvityksellä ei ole vaikutusta Fortumin sähkönjakeluasiakkaisiin, eikä tarkastelu koske lainkaan yhtiön sähkönmyyntiliiketoimintaa. Fortum arvioi saattavansa tarkastelun päätökseen vuoden 2013 kuluessa.

Sähkönsiirto on säädeltyä liiketoimintaa, joka on tarjonnut Fortumille vakaan, runsaan 8 prosentin vertailukelpoisen sidotun pääoman tuoton. Fortumin näkemyksen mukaan sen sähkönsiirtoliiketoiminnassa olisi mahdollisuus parempaan arvonmuodostukseen toisenlaisessa liiketoimintarakenteessa. Fortum sen sijaan hakee kasvua ydinosaamisalueillaan vähäpäästöisessä sähköntuotannossa, energiatehokkaassa sähkön ja lämmön yhteistuotannossa sekä myynnissä.

Fortum on Pohjoismaiden suurin sähkönsiirtoyhtiö ja sillä on yhteensä 1,6 miljoonaa asiakasta Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Distribution-liiketoiminta-alueen liikevaihto viimeiselle 12 kuukaudelle vuoden 2012 kolmannen neljänneksen päättyessä oli 1 000 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 265 miljoonaa euroa.

 

Fortumin tiedote