UHD-televisio odottaa sisältöä

15.10.2013

Monet TV-valmistajat ovat tuoneet jo markkinoille seuraavan sukupolven UHD-televisioita. Television hankkijan on kuitenkin syytä muistaa, että Suomessa ei vielä ole UHD-lähetyksiä.

Vaikka aitoja UHD-lähetyksiä ei vielä Suomessa ole, UHDTV pystyy skaalaamaan nykyiset lähetykset tarkemmiksi.Uusia UHD-televisioita markkinodaan jo kovasti. Ne tarjoavat 3840 x 2160-resoluution, mikä on neljä kertaa enemmän Full HD -televisioihin verrattuna. Suomessa ei vielä kuitenkaan ole aitoja UHD-lähetyksiä, joten täysin uuden tekniikan mahdollistamaan tarkkuuteen ei tällä hetkellä päästä.

Uudet UHD-televisiot pystyvät kuitenkin sisään rakennetun tekniikan avulla skaalaamaan nykyiset SD-, HD- ja Full HD-lähetykset tarkemmiksi. Euroopassa on jo tehty testilähetyksiä 4K-tekniikalla ja muutamat televisioyhtiöt ovat jo lupailleet lähettää ohjelmia uudella tekniikalla vielä tämän vuoden aikana.

Lisää tietoa UHD-televisioista löytyy Sähköala-lehden numerossa 10/2013 julkaistusta artikkelista, jonka voi lukea myös täältä.