Asuntomessuilla vinkkejä turvalliseen asumiseen

17.7.2013

Asuntomessut Hyvinkäällä -tapahtuman turvallisuuskylä tuo monipuolisesti esille, miten oman kodin ja lähiympäristön turvallisuuteen voi vaikuttaa.

Sammutusnäytöksessä kiukaan päälle kuivumaan jätetty vaate syttyy muutamassa sekunnissa. Sprinklerisammutin saa tulen nopeasti taltutettua. Viisaalla toiminnalla, tiedolla ja ennakoinnilla moni ikävä tilanne kotona voidaan ehkäistä. Turvallisuuskylä on Metsäkaltevan asuntomessualueen keskellä, keskuspuiston vieressä sijaitseva 400 neliön telttakylä, jossa pidetään asuntomessujen aikana myös sammutusnäytöksiä.

Messuvieras saa turvallisuuskylässä monipuolista tietoa turvallisuudesta muun muassa Kotitapaturmien ehkäisykampanjan uuden nettisovelluksen www.turvallinenkoti.net avulla. Palvelussa voi virtuaalisesti havainnoida tyypillisimmät vaaranpaikat, Hyvinkään kaupungin turvallisuuspäällikkö Yrjö Heimonen kertoo.

Työnäytöksissä messuvieraat mm. näkevät erilaisia palosammutustilanteita. Pelastuslaitos on tuonut paikalle myös sprinklerikontin, jossa esitellään päivittäin uusinta vesisammutustekniikkaa. Lisäksi messualueella liikkuu skootteri- ja polkupyöräpoliisi.

Turvallisuuskylä on 24 Turvallista Tuntia Hyvinkäällä*, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen, Keski-Uudenmaan poliisin, Liikenneturvan ja Hyvinkään seurakunnan yhteishanke.

Messukodissa 27, Lammi-Kivitalo Validus Motus, näkee käytännössä, miten uusin automaatiotekniikka palvelee asujien turvallista arkea. Lisäksi messukävijöille esitellään turvallisuusratkaisuja ja annetaan hyviä vinkkejä turvalliseen asumiseen.

Lisätietoja:

www.asuntomessut.fi/hyvinkaa
Markkinointi- ja viestintäjohtaja Kari Salmi, Suomen Asuntomessut,
kari.salmi@asuntomessut.fi, p. 020 7437 706