Cityconin ja Schneider Electricin hankkeella suuria säästöjä

19.8.2013

Vuonna 2012 Cityconin kauppakeskuksissa saavutettiin yhteensä 6 800 MWh:n, 450 000 euron säästöt. Hiilidioksidipäästöt vähenivät 1 400 tonnia.

Kauppakeskusyhtiö Cityconin ja Schneider Electricin vuonna 2010 käynnistämä energiansäästöhanke on tuottanut kauppakeskuksille merkittäviä energia- ja kustannussäästöjä. Ensimmäisenä säästöhanke toteutettiin Isossa Omenassa ja Myyrmannissa. Schneider Electric teki kiinteistöihin investointisuunnitelmat energiankäytön tehostamiseksi.

– Parantamalla energiatehokkuutta ja hyödyntämällä energiansäästöä oikein syntyy myös konkreettisia, taloudellisia säästöjä. Isossa Omenassa lämpöenergian kustannukset ovat vähentyneet 10 prosenttia ja sähkönkulutus on vähentynyt 11 prosenttia, Cityconin kiinteistöpäällikkö Esa Sihvonen sanoo.

– Hankkeen myötä muun muassa kauppakeskusten ilmanvaihdon ohjausta on tehty älykkäämmäksi, jolloin ilmaa vaihdetaan vain tarpeen mukaisesti, Schneider Electricin energiahallintapalvelujen johtaja Lauri Heikkinen kertoo.

Kauppakeskukset Columbus, Koskikeskus, IsoKarhu ja Tikkuri liitettiin mukaan palveluun vuoden 2012 aikana. Osaan näistä on tehty jo merkittävimmät energiansäästötoimet. Loput hankkeista valmistuvat kuluvan vuoden loppuun mennessä.