Kansalaisaloite energiatodistuslain muuttamiseksi eduskunnan käsittelyyn

2.10.2013

Omakotiliiton kansalaisaloite rakennuksen energiatodistuslain muuttamiseksi menee eduskunnan käsittelyyn. Aloitteen takana on jo yli 50 000 kannattajaa.

Omakotiliiton lisäksi aloitteen tueksi ovat lähteneet Sähkö- ja Teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähkölämmitysfoorumi ry, Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry, Energiateollisuus ry, Maanomistajain liitto ja Kuluttajaliitto- Konsumentförbundet ry, kansanedustajia sekä joukko julkisuuden henkilöitä.

Omakotiliiton kansalaisaloitteen perustelut on tehty omakotitalon asukkaan näkökulmasta, mutta nyt on tärkeää katsoa energiatodistuslainsäädäntöä kokonaisuudessa. Ongelmat eivät kosketa vain pientaloissa asuvia, vaan laskennallinen, energiamuotokertoimella painotettu energiatodistus on epäoikeudenmukainen kaikille asuntotyypeille omakotitaloista, pari-, rivi- ja kerrostaloihin.

– Omakotiasukkaat ja päättäjät ovat huomanneet, että laissa on epäkohtia. Energiatehokkuus ja ympäristönsuojelu ovat meille kaikille tärkeitä arvoja, keinojen vain täytyy olla motivoivia. On välttämätöntä, että lakia tarkastellaan nyt kokonaisuudessa, Omakotiliiton toiminnanjohtaja Kaija Savolainen sanoo

Keräysaikaa on jäljellä viikko ja joukkoon mahtuu vielä mukaan. Kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa omilla pankkitunnuksilla netissä tai oikeusministeriön vahvistamalla lomakkeella jonka voi tulostaa Omakotiliiton sivuilta www.omakotiliitto.fi.