LUX Helsinki valaisee talvisen kaupungin

3.1.2013

Helsingin kaupungin järjestämä tapahtuma Lux Helsinki houkuttelee valon perään perjantaista tiistaihin 4.–8.1.2013.

Tuomiokirkon julkisivun täyttävä videoprojisointiValoteosten pääreitti kulkee Olympiastadionilta Kansallisoopperan amfiteatterin, Hesperian puiston, Kansalaistorin ja Kiasman kautta Baanalle. Tapahtuma on myös Senaatintorilla.

Kaupunkitapahtuman kolmetoista valoteosta ovat nähtävillä pääsääntöisesti klo 16–22. Teoksiin voi tutustua myös opastetuilla kävelykierroksilla, jotka lähtevät Senaatintorilta.

Yksi tämän vuoden vetonauloista on valotaiteilija Ainu Palmun Pink Caravan, joka nähdään joka ilta eri kohteissa. Teoksessa julkiset, normaalisti viralliset instituutit muuttuvat vaaleanpunaisiksi ja vastaanottavaisiksi.

Yksi tapahtuman vetonauloista oli Ainu Palmun suunnittelema Pink Caravan.Muita teoksia ovat muun muassa Tuomiokirkon julkisivun täyttävä videoprojisointi ja kulttuuriratikka, joka pysähtyy kerran tunnissa Mikonkadun pysäkillä ihailtavaksi.

Lux Helsingin taiteellinen johtaja on professori Markku Uimonen ja teknisenä johtajana toimii Ilkka Paloniemi. Valoteoksia toteuttavat suomalaisten taiteilijoiden ohella ulkomaiset taiteilijat ja taiteilijaryhmät Ranskasta, Englannista, Saksasta ja Hongkongista.

Lisää tietoa tapahtumasta: http://www.luxhelsinki.fi/