Pientaloasujia kiinnostaa aurinkoenergia

17.7.2013

Biolanin teettämän tutkimuksen mukaan aurinkoenergia kiinnostaa suomalaisia pientaloasujia, mutta se mielletään mökin energialähteeksi.

Vastaajista yli puolet on kiinnostunut aurinkoenergian käytöstä. Kodin lämpimäksi saamiseen aurinkoenergialla uskoo 26 prosenttia vastaajista. Aurinko sopii mökillä paremmin kuin vakituisessa asunnossa, tätä mieltä on 37 prosenttia vastaajista. Taloussähköä saa auringosta riittävästi vain joka kolmannen mielestä.

– Auringon hyväksikäyttämiseen energialähteenä liittyy valitettavan paljon vanhentunutta tietoa. Monen kokemukset ovat vuosien takaisista mökillä olevista vanhanaikaisista aurinkopaneeleista, joilla juuri ja juuri saatiin matkatelevisio näkymään. Nykyaikaiset aurinkokeräimet ovat täysin eri teknologiaa ja eri tehot tuottavia energiayksiköitä, toteaa Biolan Oy:n markkinointijohtaja Timo Huhtamäki.

Tutkimuksen mukaan suomalaisten pientaloasujien kiinnostus aurinkoenergiaa kohtaan on kuitenkin suurta. Vastaajista yli puolet (51%) on kiinnostunut aurinkoenergian käytöstä. Vain 11 prosenttia ei ole kuullutkaan kyseisestä energiamuodosta.

– Suomalaiset ovat erittäin kiinnostuneita itse vaikuttamaan ympäristöasioihin. Aurinkoenergian hyödyntäminen on yksi keinoista, joilla jokainen meistä voi saada aikaan konkreettisia, positiivisia vaikutuksia, Huhtamäki sanoo.

Biolanin huhtikuussa Taloustutkimuksella teettämään tutkimukseen vastasi 1304 suomalaista pientaloasujaa ikäluokista 25–74 vuotta.