Porvoossa otetaan käyttöön uusi sähköautojen latausmaksujärjestelmä

23.10.2013

Porvoon kaupunki ottaa käyttöön Enston ja EasyParkin yhteistyössä tarjoaman sähköauton latausasemiin yhdistettävän mobiilimaksujärjestelmän.

Enston sähköauton voi ladata pian myös Porvoon keskustassa. Kuva Mikko ArvinenSähköautojen latausasemat sijaitsevat kauppatorin laidalla olevalla paikoitusalueella, vanhan kaupungin kupeessa olevalla Rihkamatorin paikoitusalueella sekä Katajamäen liityntäpysäköintipaikalla. Euroopan komissio on valmistelemassa uutta direktiiviä, joka velvoittaa maat investoimaan merkittävästi latausinfrastruktuuriin vuoteen 2020 mennessä. Myös sähköautojen ilmaisen latauksen ajat saattavat olla pian ohi.

– Kenelläkään ei ole varaa sallia tuhansien sähköautojen lataaminen ilman, että asiakasta laskutetaan sähkönkulutuksesta. Meillä on jo nyt asiakkaita jotka ovat ymmärtäneet tämän, joten meidän on pystyttävä tarjoamaan asiakkaillemme helppokäyttöinen ja edullinen mahdollisuus latauksen veloittamiseen. Sen vuoksi olemme valinneet yhteistyökumppaniksi EasyParkin, joka on johtava pysäköintimaksupalveluiden tarjoaja, kertoo Allan Ahlgren, Enston sähköautojen latausratkaisuista vastaava johtaja.

Jatkossa sekä pysäköinnin että sähköauton latauksen voi maksaa matkapuhelimella.