IKH:lle Suomen ensimmäinen älykkäästi valaistu logistiikkakeskus

2.10.2013

Greenled Oy toimittaa Isojoen Konehalli Oy:n (IKH) logistiikkakeskukseen valaisinratkaisun, jossa hyödynnetään LED-valaisimia, älykästä ohjausteknologiaa ja liiketunnistimia.

Energiatehokkaiden valaistusratkaisujen markkinajohtaja Greenled Oy ja työkalujen sekä -varaosien maahantuoja IKH ovat solmineet valaisinratkaisusopimuksen, jonka tuloksena IKH:n logistiikkakeskuksen valaistus uusitaan energia- ja kustannustehokkaaksi.

Sopimuksen mukaan Greenled Oy toimittaa IKH:n logistiikkakeskuksen valaistuskokonaisratkaisun, jossa valaistuksen ohjausjärjestelmätoimittajana toimii Greenledin sopimuskumppani Helvar Oy.

Energiapihi toteutus pohjautuu kustannustehokkaaseen LED-valaistusjärjestelmään, jossa on hyödynnetty ohjausteknologiaa ja liiketunnistimia. Valaistuksen ohjaus on toteutettu DALI -ratkaisulla. DALI on digitaalinen valaistuksen ohjausväylä, joka on noussut viime vuosina selkeästi käytetyimmäksi valonohjausprotokollaksi.

– Älykkäällä ohjauksella mahdollistetaan energiatehokas valaistusratkaisu järkevällä takaisinmaksuajalla. Kyseinen projekti on ensimmäinen logistiikkakeskus, joka on toteutettu kokonaisuudessaan led-valaisimilla, DALI-ohjauksella ja liiketunnistin-kombinaatiolla, kertoo IKH:n varatoimitusjohtaja Tuomas Hilakari.