Digita supisti HD-lähetysten näkyvyysaluetta

1.4.2015

Digita lopetti 1.4. Ylen teräväpiirtolähetysten välittämisen Eurajoen, Tammelan, Kruunupyyn, Lapuan, Anjalankosken, Joutsenon ja Kuopion lähetysasemilta.

Digita siirsi 1.4. Ylen HD-kanavat D-kanavanipusta H-kanavanippuun. H-kanavanipun peittoalue on 60 prosenttia väestöstä kun taas D-nippu peittää noin 85% väestöstä. Kanavanipun vaihtuessa Digitan jäljelle jäävät katsojat saattavat joutua virittämään vastaanottimet uudelleen kanavien vastaanottamiseksi.

Eurajoen, Tammelan, Kruunupyyn, Lapuan, Anjalankosken, Joutsenon ja Kuopion alueilla HD-kanavien katselun jatkaminen vaatii antennien uudelleensuuntausta DNA:n lähettimiin ja mahdollisesti myös antennien uusimista. DNA:n VHF-antenniverkon kautta Ylen HD-kanavien vastaanotto onnistuu lähes kaikkialla em. alueilla.

Ylen HD-kanavia koskee jakeluvelvoite: Viestintäviraston määräyksen 65A/2014 mukaan taloyhtiöiden tulee järjestää Ylen HD-kanavien vastaanotto niiden näkyvyysalueella.

Ylen TV1:n, TV2:n ja ruotsinkielisen Femman lisäksi DNA tarjoaa nykyisin myös Teema-kanavan HD-muodossa myös antennikotien saataville. DNA:n antenniverkon näkyvyysalue kattaa noin 85 prosenttia Suomen talouksista. Ylen teräväpiirtokanavat ovat vastaanotettavissa DNA:n verkosta maksutta ja salaamattomina, eikä katseluun tarvita tv-korttia. DNA:n antenniverkossa on tarjolla kaikkiaan 14 teräväpiirtokanavaa.

Lisätietoja HD-kanavien vastaanotosta sekä oman paikkakuntasi osaavat antenniurakoitsijat löydät Satelliitti- ja antenniliiton www.sant.fi -sivuilta.


Lisätietoja:

DNA:n antenniverkon näkyvyysalue

Digitan näkyvyysalue

Ylen teräväpiirtokanavat

Antenna Ready HD -hyväksytyt laitteet