VVO rakentaa asuntoja Tapiolan metroaseman päälle

1.9.2015

Espoon kaupunki myy VVO-konsernille avoimella tarjouskilpailulla kerrostalotontin määräosan Tapiolasta. Tontti sijaitsee uudella Jousenpuiston asemakaava-alueella tulevan metroaseman sisäänkäynnin vieressä. Tontin hankintahinta on yhdeksän miljoonaa euroa.

Tontin määräosan omistus oikeuttaa toteuttamaan tontin rakennusoikeuden metroaseman ja pysäköintilaitoksen päälle. Rakennusoikeutta on 5 500 kerrosneliömetriä, josta 550 kerrosneliömetriä on myymälätilaa. Tontin rakentaminen aloitetaan viimeistään vuoden 2017 helmikuussa, ja mahdollisesti jo aiemmin, metron ja pysäköintilaitoksen rakentamisen valmistuttua.

–Rakennamme alustavan suunnitelman mukaan noin 90 Lumo-vuokra-asuntoa metron ja pysäköintilaitoksen päälle kehittyvään Tapiolaan. Vuokra-asuntomme ovat valmistuttuaan lähinnä yksiöitä ja kaksioita, ja palvelevat niin alueen työikäisiä kuin opiskelijoitakin. Pysäköintiin on mahdollisuus alla olevassa pysäköintitalossa mutta myös autottomuus on tässä talossa erittäin helppoa, VVO-konsernin kiinteistökehitysjohtaja Kim Jolkkonen kertoo.

Tapiolan Jousenpuistoon rakennetaan yhteensä noin 50 000 kerrosneliömetriä, joka tarkoittaa yli tuhatta asukasta. Pysäköintilaitokseen tulee asukkaiden käyttöön noin 500 parkkipaikkaa sekä 200 liityntäpysäköintipaikkaa.

Tapiolan keskustan palvelut ovat parin minuutin metromatkan päässä, ja myös Matinkylään on lyhyt matka. Syksyllä 2016 käyttöönotettava Länsimetro mahdollistaa tehokkaat joukkoliikenneyhteydet Jousenpuistosta myös Aalto-yliopistolle, Keilaniemeen sekä Helsingin keskustaan. Alue liittyy pohjoisessa välittömästi Tapiolan urheilupuistoon, joka takaa monipuoliset liikuntamahdollisuudet alueen asukkaille.