Greenled voitti Helsingin kaupungin katuvalokilpailutuksen

1.10.2015

Greenled Oy on voittanut Helsingin kaupungin järjestämän kilpailutuksen pitkän elinkaaren LED-ulkovalaistuksen toimituksesta. Voiton myötä yritys toimittaa Helsingin kaduille 1 700 uutta LED-valaisinta.

Vanhoja valaisimia Helsingin Fleminginkadulla. Kuva Mikko Arvinen

Hankintahinnan lisäksi kilpailutuksessa huomioitiin myös valaisimen käyttämän energian hinta kokonaishinnan muodostajana.

– Energiatehokkuuden ohella kilpailutuksen keskeisiä kriteerejä olivat muun muassa valaisimen korkea värintoisto, ilkivaltaluokka sekä ylijännitesuojaus, kertoo Helsingin kaupungin ulkovalaistustoimiston toimistopäällikkö Olli Markkanen.

Vuonna 2010 perustetulla Greenledillä on toimipisteet ja tuotantoa Kempeleessä, Vantaalla sekä Tampereella. Helsinkiin toimitettavalle Sirius-valaisimelle on myönnetty Suomalainen työn liiton avainlippu.

– Helsingin kaupungin ratkaisu lujitti uskoamme siihen, että yhtiöllämme on tarjota markkinoiden edistyksellisin katuvalaisin. Työskentelemme sen eteen, että mahdollisimman moni kaupunki sekä kotimaassa että ulkomailla valitsee suomalaisen laatutuotteen valaistustarpeisiinsa, toteaa Greenled Oy:n toimitusjohtaja Pertti Tahvanainen.