SESKO-tunnustuspalkinto Janne Nymanille ja Leena Korpiselle

1.12.2015

SGS Fimkon asiantuntija Janne Nyman ja Tampereen teknillisen yliopiston professori Leena Korpinen palkittiin 1.12. SESKOn 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi perustetulla SESKO-tunnustuspalkinnolla.

Janne Nyman palkittiin hänen ansioistaan esimerkiksi sähkömagneettista yhteensopivuutta (EMC) ja radiohäiriöitä koskevan CISPR-komitean puheenjohtajana. Hän on EMC-mittaustekniikan ja EMC-laitteiden sekä niihin liittyvien viranomaisvaatimusten johtavia asiantuntijoita Suomessa. SGS Fimkolla hänen vastuualueisiinsa kuuluu esimerkiksi EMC-laboratorioiden vertaisarviointi.

Leena Korpinen palkittiin hänen pitkäaikaisesta toiminnastaan sähköteknisen standardoinnin hyväksi ja monipuolisesta yhteistyöstään SESKOn kanssa. Korpinen on edistänyt sähköalan standardien tunnettuutta erityisesti tutkijoiden ja opiskelijoiden keskuudessa. Suomen johtavana sähkömagneettisten kenttien tutkijana Korpinen on osallistunut jo 1990-luvun alusta eurooppalaiseen CENELECin sähkömagneettisten kenttien potentiaalisia riskejä koskevaan standardointiin sekä vastaaviin SESKOn ja IEC:n komiteoihin.

SESKO-tunnustuspalkinto jatkaa vuonna 2000 ensimmäisen kerran jaetun Erkki Yrjölä -mitalin perintöä. Palkinto sisältää kunniakirjan, -merkin ja -mitalin.