Voimatel ostaa Enfo Zenderin mittareiden etäluentapalvelut

2.4.2015

Enfo Zender Oy myy mittareiden etäluenta- ja mittaustiedonhallintapalvelunsa sähkö- ja tietoverkkojen palvelutuottajalle Voimatel Oy:lle.

Vuonna 2007 käynnistetyn mittauspalveluliiketoiminnan myynti liittyy Enfon strategiseen linjaukseen keskittyä talousprosessipalvelujen ja sähköisten laskutusratkaisujen kehittämiseen. Vastaavasti kauppa on osa Voimatelin strategiaa laajentaa tarjontaansa älykkäiden sähköverkkojen palveluissa.

– Voimatel on ollut perustamisestaan saakka mukana sähköverkkojen uudistamisessa valtakunnan johtavien energia- ja sähköverkkoyhtiöiden palvelutuottajana. Tämä yrityskauppa on looginen askel vastatessamme monipuolistuviin palvelutarpeisiin älykkäiden sähköverkkojen osalta, Voimatel Oy:n toimitusjohtaja Sami Huusko kertoo yhtiön tiedotteessa.

Kuopiossa sijaitsevan mittauspalveluliiketoiminnan luovutuksessa yhdeksän Enfon vakituista työntekijää siirtyy Voimatelille vanhoina työntekijöinä. Myytäviin mittauspalveluihin kuuluvat mittalaitteiden etäluenta- ja ohjauspalvelut, mittareiden elinkaaren hallintapalvelut, taseselvitykset ja energiatietojen raportointi.