Tampereen Alstomille jättitilaus Chilestä

2.7.2015

Tampereella toimiva Alstom Grid Oy on saanut jättiprojektin kuuden sarjakompensointijärjestelmän toimittamiseksi Chilen ensimmäiseen sähkön superverkkoon. Tilaus on osa Alstom-konsernin juuri ennen juhannusta julkistamaa tilausta neljän sähköaseman toimittamiseksi Mejillonesin ja Cardonesin väliselle suurjännitesiirtolinjalle.

Koko sopimuksen arvo Alstom-konsernille on yhteensä lähes 260 M€, josta Tampereen tilausten arvo on Suomen Alstom Grid Oy:n historian kaikkien aikojen suurin.

Tampereen Alstomille jättitilaus Chilestä

Uusien järjestelmien ansiosta sähkön laatu paranee, sähkönsiirron häviöt pienenevät ja siirrettävää sähkötehoa voidaan merkittävästi kasvattaa. Tampereen Alstomin saama tilaus sisältää kuuden sarjakompensointijärjestelmän suunnittelun, valmistuksen, laitetoimitukset, testauksen ja käyttöönoton mukaan lukien laitteistojen ohjaus- ja suojausjärjestelmät sekä yhteensä noin 2000 MVAr kondensaattoriparistot. Järjestelmien suunnittelu alkaa välittömästi, komponenttien valmistus tehtaalla on ajoitettu keväälle 2016 ja järjestelmien toimitus vuoden 2016 loppuun. Sarjakompensointijärjestelmät otetaan käyttöön vuonna 2017.

– Alstom Gridin Tampereen yksiköillä on globaali vastuu loistehon kompensointijärjestelmistä ja tehoelektroniikkajärjestelmistä (FACTS). Chilen tilaus tukee liiketoimintamme kasvustrategiaa ja mahdollistaa lisäinvestoinnit sekä suunnitteluresurssien kasvattamisen Tampereella, kertoo Jouni Mälkönen, ALSTOM Grid Oy:n toimitusjohtaja.