Ahlsell osti Sata-Automaation

2.9.2015

Ahlsell Oy on ostanut porilaisen, erityisesti teollisuusasiakkaiden palveluun sekä automaatiotuotteisiin erikoistuneen sähkötukun Sata-Automaatio Oy:n.

Sata-Automaatio on vahva alueellinen, koko Satakuntaa Porista ja Raumalta käsin palveleva sähköteknisiin tarvikkeisiin keskittyvä alueellinen tukkukauppa, jonka vahvuutena ovat erityisesti teollisuusasiakkaat sekä automaatiotuotteet. Yrityksen viime vuoden liikevaihto oli noin 4 miljoonaa euroa.

– Olemme tyytyväisiä voidessamme jatkaa menestyksekästä työtämme asiakkaidemme hyväksi Ahlsellin suurempien resurssien ja sitoutumisen avulla, toteaa Sata-Automaation toimitusjohtaja Esko Pamppunen.

Ahlsellilla on jo ennestään yksiköt Porissa ja Raumalla.

– Olemme määrätietoisesti kasvattaneet sähkötoimialaamme osaksi valtakunnallista täyden valikoiman tukkukauppaa. Olemme jo ennestään vahvoja urakoitsija-asiakkaissa ja nyt Sata-Automaation myötä, seuraavana loogisena harppauksena, vahvistamme merkittävästi asemaamme erityisesti teollisuusasiakkaissa ja tuotteissa, Ahlsellin toimitusjohtaja Mika Salokangas iloitsee.

Pohjoismaissa, Virossa ja Venäjällä toimivan Ahlsellin liikevaihto on noin 2,2 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa on noin 4 600 työntekijää.