Nimbus kehittää sähköveneiden tekniikkaa

3.7.2015

Nimbus ja Torqeedo ovat sopineet yhteistyöstä veneisiin asennettavien sähkömoottoreiden täysimittaisen testiasennuksen merkeissä.  Sähköveneillä uskotaan olevan suurin markkinapotentiaali maissa, joiden vesistöillä on moottorin käyttöön liittyviä rajoituksia.

Deep Blue Hybrid -sähkömoottorit

Nimbus on toimittanut Torqeedolle Nimbus 365 Coupé -veneen, tarkoituksena testata täysimittaisesti Deep Blue Hybrid -sähkömoottorien tuplakoneasennusta täysin integroidulla virranhallintajärjestelmällä. Testijakso kestää noin 1-2 vuotta ja se tapahtuu Münchenistä etelään sijaitsevalla Starnberger See –järvellä, jota pidetään ”Vihreänä Järvenä”, tarkoittaen että polttomoottorin käyttö on sallittu vain poikkeustapauksissa.

–Aikomuksemme on syksyn 2015 aikana rakentaa asiakkaille 2-3 kappaletta järjestelmällä varustettua venettä. Olemme erittäin innoissamme siitä, että pääsemme osaksi E-Power konseptia, joka edustaa meidän tulevaisuuden ympäristöajattelua, jossa koko veneen valmistusketju pyritään toteuttamaan niin, että se aiheuttaisi mahdollisimman vähän ympäristövaikutuksia, Nimbuksen pääsuunnittelija Joacim Gustavsson sanoo.

Veneiden suurimman markkinapotentiaalin uskotaan olevan Saksassa ja Sveitsissä, joissa veneillään valtaosalla maiden suurimmilla järvillä ja joilla, ja monilla näistä on moottorin kokoon liittyviä rajoituksia tai jopa täysi polttoainekielto. Suuri potentiaali on myös Benelux-maissa, jotka tunnetaan lukuisista kanavistaan ja suojaisista järvistään. Näillä vesistöillä on useita satamia ja sähkönjakelujärjestelmä on toimiva.