Suomen Hyötytuuli valitsi Eltelin pääurakoitsijaksi Nikkarikaarron tuulipuistoon

3.7.2015

Eltel ja Suomen Hyötytuuli Oy ovat tehneet sopimuksen Raahen Nikkarinkaartoon nousevan tuulipuiston pääurakoinnista. Tuulivoimapuisto käsittää kaikkiaan kymmenen tuulivoimalaa joiden yhteenlaskettu teho on 33 MW.  Tuulipuiston rakennustyöt alkavat kesällä ja Eltelin osuuden on määrä valmistua helmikuuhun 2016 mennessä.

Pääurakoitsijana Eltel vastaa koko projektin johdosta avaimet käteen –periaatteella. Rakennusvastuisiin kuuluvat seuraavat kokonaisuudet; kokonaisinfra, teiden, perustusten ja nostokenttien suunnittelu ja rakentaminen, puisto- ja siirtokaapelointi, sekä sähköasema. Tuulivoimalat tuulipuistoon toimittaa Vestas, sähköasema ja muuntamot tulevat ABB:lta.

Olemme panostaneet voimakkaasti Tuulivoima-liiketoimintaan ja tämä merkittävä sopimus Suomen Hyötytuulen kanssa on hyvä esimerkki strategiamme toimivuudesta. Eltelin osaaminen ja kokemus tulee hyvin esiin meidän toimiessa pääurakoitsijana.Tavoitteenamme on varmistaa asiakkaillemme kustannustehokkain, oikea-aikainen ja teknologisesti toimiva ratkaisu. Tuulivoimahankkeet tulevat olemaan merkittävä osa Eltelin liiketoimintaa tulevaisuudessakin, Eltel Networks Oy:n toimitusjohtaja  Juha Luusua kommentoi.

Suomen Hyötytuuli Oy on kotimaisen tuulienergian tuottaja ja kehittäjä, jolla on tuulipuistot Porissa ja Raahessa sekä useita tuulipuistoprojekteja eri puolilla Suomea. Yhtiön omistavat Helen Oy, Jyväskylän Energia, Lahti Energia, Lappeenrannan Energia, Pori Energia, Tampereen Sähkölaitos, Turku Energia ja Vantaan Energia.