Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti kasvussa alkuvuonna

6.7.2015

Sähkötukkuliikkeiden sähköteknisten tuotteiden myynti alkuvuonna oli 421 miljoonaa euroa, mikä on 1,0 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä myynnin arvon kasvoi 0,6 % ja toisella neljänneksellä 1,3 % edellisvuoteen verrattuna.

Luvut kertovat viime vuoden hienoisen kasvun jatkumisesta alkuvuonna. Sähköistysalan tärkeimpien asiakastoimialojen luottamusindikaattorit ovat vielä alhaalla, mutta antavat viitteitä myönteisestä kehityksestä: rakentamisen osalta indikaattorin keskiarvo on noussut viimeisen 3 kk jaksolla ja teollisuuden tuotanto-odotukset kääntyivät kesäkuussa vihdoin nousuun.

Vaikka yleistä suhdannetilannetta voi kuvailla odottelevaksi, tapahtuu sähköistysalalla paljon, kertoo Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) toimitusjohtaja Tarja Hailikari.

- Investoinnit sähkönjakeluverkkoon jatkuvat tulevinakin vuosina ja isoja toteutuksia tullaan näkemään myös rakentamisen puolella. Oman lisänsä tuovat korjausrakentaminen ja kasvava aurinkosähkön tuotanto.

- Samaan aikaan sähköteknisen kaupan toimijat kehittävät aktiivisesti koko toimialan tehokkuutta. Ala on esimerkiksi päättänyt ottaa käyttöön ETIM-standardin mukaiset tekniset tuotetiedot täydentämään nykyisiä sähkönumerotietoja, Hailikari sanoo.

ETIM-projektille on nimetty ohjausryhmä, joka koostuu STK:n hallituksessa mukana olevien yritysten asiantuntijoista, ja työhön osallistuu laaja joukko alan toimijoita. ETIM-luokittelu ja sen käyttöönottoa helpottavat työkalut esitellään koko alalle 29.10. Finlandia-talossa järjestettävässä ETIM-Tuotetietopäivässä.

Lähde: http://ek.fi/wp-content/uploads/Luottamusindikaattori1506.pdf