Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoi kolme prosenttia

7.10.2015

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoi vuoden kolmannella neljänneksellä 3,1 % verrattuna viime vuoden vastaavaan jaksoon. Koko alkuvuoden kumulatiivinen myynti oli yhteensä 656 miljoonaa euroa, mikä oli 1,7 % enemmän kuin vuotta aiemmin. 

- Nämä luvut osoittavat, että sähköteknisten tuotteiden kauppa on hienoisessa nousussa parin vuoden takaisen laskukauden jälkeen, Sähköteknisen kaupan liiton toimitusjohtaja Tarja Hailikari sanoo.

- Vaikka rakentamisen ja teollisuuden suhdannetilanne on vielä keskimääräistä heikompi, investoinnit sähkönjakeluverkkoon jatkuvat tulevinakin vuosina ja isoja toteutuksia tullaan näkemään myös rakentamisen puolella. Oman lisänsä tuo korjausrakentaminen ja kasvava aurinkosähkön tuotanto.

Suhdanteista huolimatta sähköistysalan tarjonta kehittyy kovaa vauhtia ja toimitusketjun tehokkuutta kehitetään yhteishankkeilla. Tästä on Hailikarin mukaan hyvä esimerkki tuotteiden ETIM-luokittelun käyttöönotto, johon liittyvään seminaariin 29.10. on osallistumassa ennätysmäärä tuotehallinnan ammattilaisia ja yritysjohtoa alalta.