EMC Talotekniikka sähköistää Helsingin Jätkäsaaren tornihotellin

8.5.2015

EMC Talotekniikka vastaa Helsingin Länsisataman kupeeseen nousevan 16-kerroksisen Clarion Hotel Helsingin sähkö- ja teletekniikan sekä rakennusautomaation suunnittelusta ja toteutuksesta.

Kokonaisuudessaan projekti koostuu lähes 17 000 neliömetrin suuruisesta uudesta hotellirakennuksesta ja yli 8000 neliömetrin kokoisesta vanhan makasiinirakennuksen muuttamisesta kongressikeskukseksi. Länsisatamaan johtavan Tyynenmerenkadun ja Välimerenkadun risteykseen nousevaan hotelliin rakennetaan 427 huonetta 16 kerrokseen.

– EMC Talotekniikka on toteuttanut aiemmin sähköistä talotekniikkaa muun muassa Hotel Indigo Helsinki Boulevardiin, eduskuntataloon ja Suomen kansallisoopperaan. EMC Talotekniikan vahvat referenssit ratkaisivat, kertoo pääurakoitsija Hent Ab:n projektipäällikkö Per-Olav Bjørkås.

Clarion Hotel Helsingin rakennustyöt käynnistyivät maaliskuussa. Hanke on aikataulutettu valmistuvaksi syksyllä 2016.

– Hanke on erittäin vaativa nopean aikataulun ja suojellun makasiinirakennuksen asettamien vaatimuksien vuoksi, toteaa EMC Talotekniikka Oy:n toimitusjohtaja Teemu Hausen.

Clarion kuuluu Nordic Choice Hotels -yritykseen, jolla on yhteensä 164 hotellia Pohjoismaissa ja Baltiassa. Rakennushankkeen taustalla on norjalainen AB Invest AS -yhtiö. Kohteen pääurakoitsijana toimii Hent Ab.

 

Uutta Helsinkiä: Jätkäsaaresta tulossa merkittävä hotellialue