Standardoimisyhdistys SESKO täytti 50 vuotta

8.11.2015

SESKOn perustamisesta on kulunut 50 vuotta. SESKO – Suomen Sähköteknillinen Standardoimisyhdistys ry - Finlands Elektrotekniska Standardiseringsförening rf perustettiin 8. marraskuuta vuonna 1965.

SESKO 50 vuotta

Vuosien saatossa on nimi lyhentynyt. Juhlavuonnaan 2015 sähköalan kansallinen standardointijärjestö tunnetaan kotimaassa ja maailmalla nimellä SESKO. Perustajajäseninä oli 13 sähköalan yhdistystä. Perustamiskirjan allekirjoittivat Suomen Sähköinsinööriliitto ry, Suomen Sähkölaitosyhdistys ry ja Suomen Sähköteollisuusyhdistys ry.

Jäsenyhteisöjensä kautta SESKOn toimintaan asiantuntijoina ja hallituksen jäseninä osallistuu tänäkin päivänä edustajia monista sellaisista yrityksistä, jotka ovat olleet mukana standardoinnissa jo viime vuosisadan alusta. Yrityksistä tulevat asiantuntijat ovatkin standardoinnin voima.

SESKOn perustamiselle itsenäisenä yhdistyksenä oli selvä tarve. Ensinnäkin oli hyvä syy olettaa, että sähkön kulutus ja standardoitavien laitteiden ja komponenttien määrä kasvaisivat rajusti, kuten myös tapahtui. Toiseksi sähköturvallisuudessa oli yhä puutteita. Samalla kansainvälinen standardointiyhteistyö lisääntyi voimakkaasti ja vain organisoidun, sähköalan laajalti kattavan järjestön kautta oli Suomen mahdollista olla siinä mukana. Kun Suomi liittyi EU:hun vuonna 1995, oli SESKOlla jo laajaa kokemusta kansainvälisestä standardoinnista.

50-vuotias SESKO antaa yritysten käyttöön neutraalin, tehokkaan ja osaavan asiantuntijajärjestön – kanavan, jonka kautta sähköteknisen Suomen ääni kuuluu maailmalla ja maailman ääni Suomessa.

  

SESKOn vaiheita yhdistyksen sivuilla