Jyväskylän rakentamismessuilla vieraili lähes 20 000 kävijää

9.3.2015

Jyväskylän Paviljongissa 6.–8. maaliskuuta järjestetyt Rakentaminen ja Talotekniikka 2015 -messut houkuttelivat paikalle 19 300 vierasta.

Messuille osallistui noin 300 näytteilleasettajaa, jotka esittelivät monipuolisesti kodin rakentajia, remontoijia ja sisustajia kiinnostavia tuotteita ja palveluita. Messujen yleisöluennot ja tietoiskut nostivat sisustusvinkkien lisäksi esille esimerkiksi kodin energiansäästö- ja valaistusratkaisuja.

Keski-Suomen Energiatoimiston projektipäällikkö Lauri Penttinen kertoi messuilla etäluettavien, älykkäiden sähkömittareiden tarjoamista mahdollisuuksista seurata omaa energiankulutusta entistä tarkemmin, ja vaikuttaa näin itse oman sähkölaskun suuruuteen.

– Sähköyhtiöt ja edelläkävijäyritykset kehittävät jatkuvasti uusia palveluja joiden avulla kuluttajat voivat paremmin hallita energiankäyttöään. Kuluttaja voi esimerkiksi saada älypuhelimeensa kotinsa reaaliaikaisen sähkönkulutustiedon, joka on vieläpä valmiiksi analysoitu helppotajuiseen muotoon sekä ohjata kotinsa laitteita myös poissa ollessaan, Penttinen kertoi.

Saatavilla olevien automaatioratkaisujen avulla kulutusta voi helposti ohjata edullisimpaan vuorokaudenaikaan.

– Varsinkin sähkölämmittäjälle nykytekniikka tarjoaa varsin kohtuuhintaisin investoinnein aivan uudenlaisia mahdollisuuksia säätää lämmitystä tarkasti ja automatisoida sähkönkulutus edullisimpiin tunteihin. Tällaiset investoinnit maksavat itsenä nopeasti takaisin, Penttinen jatkoi.

Seuraavan kerran Rakentaminen ja Talotekniikka -messut järjestetään Jyväskylän Paviljongissa jälleen ensi vuoden maaliskuussa.