Aurinkolentokone aloitti historiallisen lentonsa maailman ympäri

10.3.2015

Solar Impulse aloitti matkansa maailman ympäri Abu Dhabista 9.3. Lentokone saa kaiken energiansa auringosta.

Lentäjät Bertrand Piccard ja Andre Borschberg vuorottelevat koneen ohjaimissa 35 000 kilometrin matkalla. Solar Impulsen tukitiimiin kuuluu kolme ABB:n insinööriä. Lentokone lähtee Abu Dhabista kohti itää, ja pysähtyy muun muassa Muscatissa Omanissa, Ahmedabadissa ja Varanasissa Intiassa, Mandalayssa Myanmarissa, Nanjingissa Kiinassa sekä Havaijilla, Phoenixissa ja New Yorkissa Yhdysvalloissa.

Solar ImpulseMatkan haastavin osuus on viisi vuorokautta kestävä välilaskuton lento Tyynenmeren yli Kiinasta Havaijille. Lentokone, joka saa tehonsa 17 248 aurinkokennosta, nousee päivällä lähes 10 000 metrin korkeuteen ladatakseen akut täyteen yötä varten. Koneen odotetaan saapuvan Atlantin yli takaisin Abu Dhabiin vuoden 2015 puolivälissä.

ABB ja Solar Impulse aloittivat innovaatio- ja teknologiayhteistyön vuonna 2014 edistääkseen maapallon resurssien kuluttamisen vähentämistä ja uusiutuvan energian käyttöä.

– ABB on ylpeä innovaatio- ja teknologiayhteistyöstä Solar Impulsen kanssa ja mahdollisuudesta saattaa matkaan ensimmäinen maailmanympärilento, joka tehdään aurinkovoimalla. Solar Impulsen visio kuvastaa ABB:n tavoitteita, joita ovat toiminnan tehostamisen tukeminen, maapallon resurssien kuluttamisen vähentäminen, kestävän liikenteen mahdollistaminen ja puhtaiden, uusiutuvien energianlähteiden käytön lisääminen, ABB:n pääjohtaja Ulrich Spiesshofer kertoo yhtiön tiedotteessa.

Lennon etenemistä voi seurata osoitteessa facebook.com/solarimpulse.