Inspecta myytiin hollantilaiselle ACTA-ryhmälle

10.6.2015

Kansainvälinen pääomittaja 3i ja Inspectan toimivan johto myivät Inspectan osakkeensa hollantilaiselle ACTA-ryhmälle 9. kesäkuuta 2015.

ACTAn juuret ovat vuodessa 1948, jolloin Hollannin kansalliset vesilaitokset perustivat Kiwa NV-yrityksen juomavesijärjestelmien testausta ja sertifiointia varten. Vuodesta 2004 yritys on kehittynyt kansainväliseksi testaus-, tarkastus- ja sertifiointiyritykseksi sekä orgaanisen kasvun että yritysostojen kautta. Nykyisin Kiwalla on toimistoja 22 maassa. ACTA-ryhmä työllistää 2400 työntekijää ja sen omistavat tällä hetkellä pääomasijoittaja NPM Capital sekä yrityksen toimiva johto.

Inspecta perustettiin Suomessa vuonna 1975. Yritys tarjoaa tarkastus- ja sertifiointipalveluita prosessiteollisuuteen ja valmistavaan teollisuuteen sekä kiinteistö-, infra- ja rakennussektoreihin. Inspecta työllistää 1600 tarkastusten ja sertifioinnin asiantuntijaa ja sillä on toimistoja Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Puolassa ja Baltian maissa.

Yhdistymisen jälkeen uusi organisaatio tähtää ACTAn vision mukaisesti johtavaksi kansainväliseksi TIC-yritykseksi.

– Löysimme ACTAsta täydellisen kumppanin vahvistaaksemme palveluvalikoimaamme Pohjois-Euroopassa ja laajentaaksemme tarkastustoimintaamme Keski-Euroopan markkinoille. Tämä on välttämätön liike liiketoimintamme jatkuvan kasvun kannalta, Inspectan toimitusjohtaja Kari Aulasmaa kertoo yhtiön tiedotteessa.