Ville Peltola Teknologiateollisuuden sähkö- ja tietoalojen toimialajohtajaksi

14.8.2015

Diplomi-insinööri Ville Peltola, 39, on valittu Teknologiateollisuuden sähkö- ja tietoaloista vastaavaksi toimialajohtajaksi 1.9.2015 alkaen. Hän siirtyy Teknologiateollisuuteen Suomen IBM:n innovaatiojohtajan paikalta.

Sähkö- ja tietoaloihin kuuluu kaksi teknologiateollisuuden päätoimialaa: tietotekniikka-ala sekä elektroniikka- ja sähköteollisuus. Peltola vastaa näiden toimialojen edunvalvonnan kannanmuodostuksesta ja kehitysprojekteista.  

Peltola raportoi Teknologiateollisuuden laajennetun johtoryhmän jäsenenä toimitusjohtaja Jorma Turuselle ja tietotekniikan toimialaryhmän DIGI.FI:n hallitukselle.

– Suomalainen ICT-osaaminen on huippuluokkaa – ja sitä tarvitaan digitalisoituvassa maailmassa läpi toimialojen. On tosi hienoa päästä vauhdittamaan digitalisaatiota näin keskeiselle paikalle, Peltola sanoo.

– Teollisen internetin ja ICT:n hyödyntämisellä niin yrityksissä kuin julkisella sektorilla on keskeinen rooli koko yhteiskunnan menestykselle. Toivotamme Villen tervetulleeksi tähän tärkeään tehtävään ja tiimiimme, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen toteaa.

Peltola seuraa tehtävässä Jukka Viitasaarta, joka siirtyi elokuun alussa Viestinnän Keskusliiton toimitusjohtajaksi.