Sähköliitto ja Pro liittyivät perjantain 18.9. lakkorintamaan

14.9.2015

Sähköalojen ammattiliitto ja Ammattiliitto Pro jättivät maanantaina 14.9. ilmoitukset työnseisauksista perjantaina 18.9. Sähköliiton työnseisaus alkaa kello 6.00 ja päättyy kello 18.00. Pron lakko kestää puoleen yöhön saakka.

Sähköliiton mukaan poliittinen työtaistelu on vastatoimenpide Suomen hallituksen kaavailemille, työelämän pelisääntöjä heikentäville toimenpiteille. Työnseisaus kattaa kaikki Sähköliiton sopimusalat ja jäsenet lukuun ottamatta sähköä ja lämpöä tuottavia yksiköitä ja suojelutyötä.

– Lakko on poliittinen mielenilmaus. Se ei siis ole työstä kieltäytymistä, koska se perustuu liiton päätökseen, Sähköliiton puheenjohtaja Martti Alakoski sanoo.

Pian Sähköliiton työnseisausilmoituksen jälkeen Ammattiliitto Pro jätti Sähkötekniset työnantajat STTA:lle ilmoituksen Talotekniikka-alan toimihenkilöitä koskevan työehtosopimuksen piirissä olevien toimihenkilöiden työnseisauksesta perjantaina 18.9. kello 6.00 – 24.00 välisenä aikana.

Sähkötekniset työnantajat ei aio ryhtyä toimenpiteisiin työnseisausten johdosta.

– Työnseisaukset eivät ole lain tai työehtosopimusten vastaisia, koska niillä pyritään vaikuttamaan Suomen tasavallan hallitukseen, eikä välittömästi työehtosopimusten sisältöön. Työnseisausten toimeenpanemisen osalta on myös noudatettu määrättyjä neljän vuorokauden pituisia ennakkoilmoitusaikoja, STTA:n toimitusjohtaja Esa Larsén toteaa.

Työnseisauksiin osallistuville henkilöille ei makseta palkkaa, eikä päivän ajalta kerry vuosilomaa. Sähköliitto ja Pro eivät myöskään maksa lakkoavustusta poliittiseen mielenilmaisuun osallistuville jäsenilleen.


Sähköliiton tiedote liiton sivuilla

Ammattiliitto Pron tiedote

STTA:n tiedote