Sähkötukku SLO täytti 70 vuotta

15.5.2015

SLO perustettiin Helsingissä toukokuussa 1945, jolloin sodan jälkeen Suomessa oli huutava pula sähkötarvikkeista. SLO kehittyi ja kasvoi nopeasti oman teollisen valmistuksen, uusien tuote-edustuksien ja yritysostojen avulla.

SLO:n pääkonttori ja keskusvarasto muuttivat Vantaan Tuupakkaan vuonna 1996. Kuva SLO

Sähköliikkeiden Oy:n perustava kokous pidettiin Helsingissä 14.5.1945, jolloin joukko sähköurakoitsijoita päätti perustaa oman sähkötarvikkeiden hankintapisteen sodan jälkeisen sääntelyn keskelle.

Sähköurakoitsijat pysyivät yrityksen pääomistajina vuoteen 1986 saakka, jolloin yhtiön pääomistus myytiin tuolloin vielä pääasiassa rengas- ja kaapelivalmistajana tunnetulle Nokia-yhtymälle.

Vuonna 1993 Nokia myi SLO:ksi nimensä 1990 virallisesti lyhentäneen yrityksen hollantilaiselle Otra N.V:lle. Otra oli jo tuolloin osa ranskalaista Sonepar-ryhmää, ja nykysin SLO on osa maailman johtaviin sähkötarviketoimittajiin kuuluvaa Sonepar-konsernia.

– Kiitämme asiakkaitamme luottamuksesta, ja olemme ylpeitä historiastamme. Suomen markkinajohtajana haluamme olla ensisijainen yhteistyökumppani kaikille asiakkaillemme. Palvelemme asiakkaitamme joustavasti verkkokaupassa ja 36 myyntikonttorissamme modernin ja kilpailukykyisen Suomen rakentamiseksi. SLO oli sähköistämässä ja uudistamassa Suomea, ja sitä työtä jatkamme edelleen, SLO Oy:n toimitusjohtaja Mika Höijer sanoo.

SLO juhlistaa seitsemättäkymmenettä toimintavuottaan järjestämällä asiakkailleen tuoteinnovaatioita ja -uutuuksia esittelevän SLO Electricity 2015 -tapahtuman 20. – 21.5.2015 Helsingin Kaapelitehtaalla.


SLO:n historiaa yhtiön sivuilla