HSY avasi aurinkosähköjärjestelmien hankintapalvelun

16.3.2015

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän Ilmastoinfo-sivuille on avattu uusi aurinkosähköjärjestelmien toimittajien vertailupalvelu.

Aurinkosähköa kotiin

HSY:n Ilmastoinfo helpottaa aurinkosähköjärjestelmien toimittajien löytämistä ja järjestelmien vertailua uudella Aurinkosähköä kotiin -sivustolla. Sivulle on koottu esimerkkejä pääkaupunkiseudulle toimitetuista aurinkosähköpaketeista ja hintaesimerkkejä avaimet käteen -periaatteella toimitetuista järjestelmistä.

– Kiinnostus aurinkosähköä kohtaan on kasvamassa niin yrityksissä, taloyhtiöissä kuin omakotiasujien keskuudessa. Taustalla on aurinkopaneeleiden laskenut hinta, joka tekee ekologisen valinnan aiempaa houkuttelevammaksi. Omakotiasujan tie aurinkosähkön tuottajaksi on helppo, kun hankinta tehdään avaimet käteen -toimituksena. Asennukset eivät aiheuta merkittävää häiriötä asumiseen ja hoituvat yleensä järjestelmän koosta riippuen päivässä tai parissa, HSY:n energia-asiantuntija Teemu Kettunen kertoo.

Aurinkosähköä kotiin -kampanjan sivulle koottujen hintatietojen luvataan olevan esillä toukokuun loppuun saakka. Kaupunkilaisten hiilijalanjäljen pienentämiseen tähtäävän Ilmastoinfon taustatahoja ovat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit sekä Helsingin seudun liikenne HSL ja Helen Oy.


Aurinkosähköä kotiin

Kumpulan aurinkoenergiakylän ensimmäiset paneelit käyttöön