Taloyhtiöiden antennit on päivitettävä Oulun seudulla

16.11.2015

Antennitelevisioverkossa tehtiin taajuusmuutoksia Oulun päälähetysasemalla marraskuun alussa. Muutostöiden jälkeen käynnistettiin vanhojen ja uusien taajuuksien rinnakkaislähetykset, jotka päättyvät 8.12.2015.

Rinnakkaislähetysten aikana taloyhtiöissä, joissa on yhteisantennijärjestelmä, on viritettävä uudet lähetystaajuudet antennijärjestelmään, jotta tv-lähetykset eivät katkea rinnakkaislähetysten päättyessä.

Yhteisantennikiinteistöjä hoitavien isännöitsijöiden on oltava välittömästi yhteydessä paikalliseen antenniurakoitsijaan, mikäli antennijärjestelmään ei ole vielä viritetty uusia taajuuksia. Mikäli näin ei tehdä, katkeavat tv-lähetykset rinnakkaislähetysajan päättyessä. Oulun lähetysaseman alueella arvioidaan olevan kaikkiaan 500 – 700 yhteisantennikiinteistöä. Taajuusmuutokset koskevat Digitan operoimaa UHF-taajuusalueen antenniverkkoa.

Oulun päälähetinasemalta lähetetään 8.12. asti B- ja C-kanavanippujen vanhaa ja uutta taajuutta samanaikaisesti, jotta yhteisantennikiinteistöissä on aikaa virittää uudet taajuudet antennijärjestelmiinsä. D-kanavanipussa ei rinnakkaislähetyksiä välitetä, joten kanavanipun ohjelmistot ovat lakanneet näkymästä niissä taloyhtiöissä, joissa antennijärjestelmiä ei ole päivitetty.

  
Viestintäviraston tiedote Oulun seudun taajuusmuutoksista
Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry:n taajuusmuutostiedote