Ekologinen ja tiivis kaupunkirakentaminen esillä Asuntomessuilla

17.6.2015

Vuoden 2015 Asuntomessut aukeavat 10. heinäkuuta Vantaan Kivistössä. Messuilla vierailijat pääsevät tutustumaan tulevaisuuden tiiviiseen kaupunkirakentamiseen sekä ekologisiin asumisratkaisuihin.


Tämän vuoden Asuntomessut järjestetään 10.7.-9.8.2015 Vantaan Kivistössä. Kivistön asuinalue rakentuu uuden Kehäradan varrelle, lähelle lentokenttää, Hämeenlinnanväylää ja muita pääteitä. Messualue sijaitsee noin 800 metrin päässä Kivistön juna-asemalta, josta on noin puolen tunnin junamatka Helsingin päärautatieasemmalle ja vain kahden aseman väli Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Noin 10 hehtaarin asuntomessualueelle rakennetaan kaikkiaan 37 pientaloa, kolme kerrostaloa ja pysäköintitalo. Messuilla on esillä 28 pientalokohdetta, ryhmärakentamiskohde, 9 kerrostaloasuntoa sekä oheiskohteena kolme loft-rivitaloasuntoa. Omistusasuntojen lisäksi osa kohteista on vuokra- ja asumisoikeusasuntoja.

Kivistön asuntomessualue on kaavoitettu ympyrän muotoon ja se on hyvä esimerkki kestävän kehityksen mukaisesta tiiviistä kaupunkirakentamisesta lähellä luontoa, mutta kuitenkin keskellä pääkaupunkiseutua.

Messuilla on nähtävillä tulevaisuuden asumisratkaisuja, kuten uusio- ja kierrätysmateriaaleista rakennettu Opaali-kerrostalo sekä Suomen ilmastoystävällisin PuuMera-puukerrostalo. Spinelli-kerrostaloon on toteutettu sähköisellä kulkukortilla toimiva palvelueteinen, jonka ansiosta esimerkiksi netistä tilatut lähetykset voidaan toimittaa suoraan asukkaan eteiseen, vaikka tämä ei olisi itse paikalla.

Messuilla pääsee tutustumaan myös paljon keskustelua herättäneen 3D-tulostamisen aikaansaannoksiin. PuuMera-kerrostalon toiseen kerrokseen tulee näytteille 3D-tulostustekniikalla valmistettuja sisustuselementtejä, kuten valaisimia, sekä aito 3D-tulostin.

Lisäksi messuvierailla on mahdollisuus päästä kuskittoman ajoneuvon kyytiin, kun uudet kuskittomat CityMobil2-pikkubussit kuljettavat vierailijat Kivistön juna-asemalta messualueelle ja takaisin.


Lue lisää kuskittomista pikkubusseista
Lisätietoja Vantaan Asuntomessuista