ABB investoi moottorituotantoon Vaasassa

17.9.2015

ABB laajentaa pienjännitemoottoreiden tuotantoa Vaasassa. Yhtiö investoi yli 5 miljoonaa euroa tehdastuotannon laajentamiseen tavoitteena tuotannon kapasiteetin kaksinkertaistaminen.

Laajennuksen myötä moottoreita valmistetaan Vaasan Strömberg Parkissa yli viiden jalkapallokentän kokoisissa tiloissa kahdessa eri tehdasrakennuksessa. Investoinnin taustalla on viime vuosina vahvasti kasvanut kysyntä erityisesti pienissä ja keskisuurissa moottoreissa. Lisäksi ABB-yhtymä on tehnyt päätöksen siirtää moottoreiden valmistusta Ruotsista Suomeen ja Puolaan.

– Vaikeina taloudellisina aikoina tämänkaltaisen investointiuutisen julkaiseminen tuntuu erityisen hyvältä. Onnistuminen on kuitenkin tulosta vuosien sinnikkäästä ja järjestelmällisestä panostamisesta tehtaan tuottavuuteen, laatuun, toimitusvarmuuteen ja asiakaspalveluun, moottoritehtaan johtaja Harri Mykkänen sanoo.

Viimeisten viiden vuoden aikana ABB on investoinut lähes 30 miljoonaa euroa moottorituotannon kehittämiseen Vaasassa. Pienten ja keskisuurten moottorien tuotantomäärät ovat kaksinkertaistuneet kolmessa vuodessa. Tulevaisuudessa tullaan panostamaan erityisesti automaation lisäämiseen.

– Tällä hetkellä valmistamme Vaasassa noin 200 moottoria päivittäin. Automaation lisäämisellä haemme paitsi parempaa tuottavuutta, myös työturvallisuutta ja työssä jaksamista, Mykkänen sanoo.

ABB on maailman johtava sähkömoottorivalmistaja. Maailmanlaajuisesti yhtiön moottori- ja generaattoriliiketoiminta työllistää 15 000 henkeä 45 tehtaassa 13 maassa. Suomessa tehtaat sijaitsevat Helsingissä ja Vaasassa. Liiketoiminta työllistää 580 ABB:llä Vaasassa.