Projektinhallintatyökalujen mobiilikäyttö on yhä vähäistä

18.3.2015

Soneran yrittäjäkyselyn mukaan yli puolet yrittäjistä kokee mobiililaitteiden tehostaneen työntekoa ja parantaneen liiketoiminnan menestymismahdollisuuksia. Yrityksille suunnattujen palvelujen, kuten projektinhallintatyökalujen, asiakkuuden hallintajärjestelmien ja laskutusohjelmien mobiilikäyttö on silti yhä hyvin vähäistä.

Soneran yrittäjäkyselyn mukaan yrittäjien digitaalinen laitevalmius alkaa olla jo hyvin kunnossa. Asiantuntijayrittäjistä 87 prosentilla on käytössä älypuhelin ja 45 prosentilla tabletti.

Yrittäjät eivät kuitenkaan osaa tai halua ottaa mobiililaitteista vielä kaikkea hyötyä irti. Yrityksille suunnattujen palvelujen, kuten projektinhallintatyökalujen, asiakkuuden hallintajärjestelmien ja laskutusohjelmien mobiilikäyttö on hyvin vähäistä. Soneran kyselyyn vastanneista asiantuntijayrittäjistä vain noin viidennes kertoi olevansa kiinnostunut työajan seurantajärjestelmien ja asiakkuudenhallintajärjestelmien mobiilikäytöstä. Näitä käytetään yhä pääasiassa tietokoneella.

– Tutkimustulokset tukevat käsitystämme siitä, että erilaisten digitaalisten, liikkuvuutta tukevien työvälineiden käyttöaste on korkea, mutta laitteista ei vielä saada irti kaikkia niiden tuomia mahdollisuuksia tuottavuuden nousuun, analysoi Soneran yrittäjäasiakkuuksista vastaava johtaja Tuomo Laukkonen.

Mobiililaitteita käytetään päivittäin sähköpostin lukemiseen (89 % vastaajista), tiedon hakemiseen netistä (82 %). Dokumenttien lukemiseen ja tekstien tuottamiseen mobiililaitteita käyttää yli puolet vastaajista. Älypuhelimilla ja tableteilla käytetään myös pikaviestityökaluja ja soitetaan internet-puheluita.

Soneran Taloustutkimuksella teettämään, marras- joulukuussa toteutettuun yrittäjäkyselyyn vastasi 1 009 yrittäjää eri toimialoilta ympäri Suomea.


Soneran yrittäjäkyselyuutinen