Verkosto-messut Tampereella 28.–29.1.2015

19.1.2015

Tampereella 28.–29.1.2015 järjestettävät Verkosto 2015 -messut esittelee kattavasti sähkö-, tele- ja tietoverkkoihin, verkkotuotteisiin ja -palveluihin, sähköautoinfraan, tie- ja katuvalaistukseen sekä liikenteen informaatiojärjestelmiin liittyviä tuotteita ja palveluita.

Kahteen näyttelyhalliin laajenevaan tapahtumaan osallistuu ennätykselliset 145 näytteilleasettajaa. Messuilla nostetaan laajasti esille alan ajankohtaiset aiheet, kuten sähkön toimitusvarmuus, tietoverkkojen turvallisuus, verkonrakentamisen tulevaisuus, alan uudistukset ja suuret investoinnit. 

- Verkosto-messut ovat juuri nyt erittäin ajankohtaiset, sillä päivittäin saamme lukea uutisia sähköverkkojen ja tietoverkkojen ongelmista. Sähkökatkot aiheuttavat vuosittain paljon kustannuksia, energiayhtiöitä odottavat isot investoinnit, tietoverkkoihin kohdistuu yhä enemmän uhkia ja verkkoliiketoiminnan nopea kehitys tuo mukanaan paitsi mahdollisuuksia myös haasteita. Verkosto-messujen näytteilleasettajat ja oheisohjelma tarjoavat vastauksia moniin kysymyksiin ja tapahtumasta saa kattavan läpileikkauksen alan näkymistä, kertoo projektipäällikkö Raimo Pylvänäinen Tampereen Messut Oy:stä.

Messujen avajaispäivänä 28.1. Energiateollisuus ry järjestää Miljardi-investoinnit verkkoon -seminaarin. Teleprikaati Oy ja FiCom ry järjestävät messujen yhteydessä kaksipäiväisen Verkkopäivät 2015 -seminaarin, joka kokoaa tietoliikenteen toimijat yhteen. Seminaari- ja tietoiskutarjonnan lisäksi ohjelmassa on verkonrakentamisnäytöksiä.

Verkosto 2015 -messuilla nähdään aiempaa isompia näyttelyosastoja. Yksi viime vuosia suuremman näyttelypaikan varanneista yrityksistä on Ensto.

– Kuumimpina aiheina messuilla puhuttavat erilaiset jakeluverkkojen uudet kustannustehokkaat rakentamisratkaisut ja tuotteet, verkostoautomaatio ja älykkäät sähköverkot, pientuotannon liittäminen yleiseen jakeluverkkoon sekä sähköautot, joiden lisääntyminen tuo omat haasteensa jakeluverkoille muun muassa pikalatausasemien suurten tehovaatimusten osalta, Enston myyntijohtaja Markku Rantio kertoo.

Tampereen Messut Oy toteuttaa Verkosto-messut yhteistyössä Energiateollisuus ry:n, Adato Energia Oy:n, FiCom ry:n ja Teleprikaati Oy:n kanssa. Edellisen kerran tapahtuma järjestettiin vuonna 2013.


www.verkostomessut.fi