Uusia sähköautojen latauspisteitä Turkuun ja Toijalaan

19.5.2015

Turku Energia laajentaa sähköisen liikenteen latausasemaverkostoaan Turussa ja Paimioon. Vatajankosken Sähkö avasi sähköautojen latauspisteen Akaan Toijalaan 19.5.

Turku Energia on avannut toisen sähköautojen latausasemansa Turun keskustaan osoitteeseen Puutarhankatu 4. Latausasemalla on kaksi keskinopeaa latauspistettä, joilla sähköauton lataus kestää kolmesta kahdeksaan tuntia automerkistä riippuen. Yhtiöllä on entuudestaan sähköautojen latauspiste Turun linja-autoaseman parkkipaikalla, missä on sekä pikalatauspiste että hidas latauspiste.

Alkukesästä Turku Energia avaa latausaseman Paimion Tammisillan ABC-aseman yhteyteen. Latausasemien sähkö tuotetaan tuulivoimalla.

– Latausasemien tarve kasvaa, kun sähköautot yleistyvät. Sähköautojen määrä puolestaan lisääntyy sitä mukaa, kun päästöjä ja fossiilisia polttoaineita koskeva lainsäädäntö tiukkenee. Puutarhankadun uudenlaisen näytöllisen latauslaitteen valmistaja on suomalainen Ensto. Laite on toinen laatuaan Suomessa, Turku Energian kehityspäällikkö Antto Kulla kertoo.

Vatajankosken Sähkö avasi 19.5. uuden latauspisteen Toijalan ABC-aseman yhteyteen, missä on myös Tesla Motorsin pikalatausasema.

Turku Energian ja Vatajankosken Sähkön latausasemat ovat osa valtakunnallista Virtapiste-verkostoa. Entuudestaan verkostoon kuuluu 60 latauspistettä Helsingissä, Kotkassa, Laitilassa, Mäntsälässä, Naantalissa, Oulussa, Porissa, Porvoossa, Raumalla, Tammisaaressa, Turussa ja Vantaalla. Lisää tietoa sähköautoilusta ja latausasemista löydät Virtapisteen Virta.fi-sivuilta.