Kemijoki Oy myy alueverkkonsa Carunalle

19.8.2015

Kemijoki Oy myy alueverkkonsa ja tytäryhtiönsä Lapin Sähköverkko Oy:n Suomen suurimmalle sähkönsiirtoyritykselle Carunalle. Kaupan myötä Carunan omistukseen siirtyi reilut sata kilometriä suurjänniteverkkoa Kemijoen ja Kitisen varrelta.

110 kV erotinasema. Kuva Pertti A. Mäkinen

Kaupassa Carunan omistukseen siirtyy kolmesta yhteensä 116 kilometrin pituista 110 kilovoltin johtolinjaa ja neljä sähköasemaa. Yhtiöt eivät kerro kaupan hintaa. Caruna lupaa kehittää verkkoa ja palvella Lapin Sähköverkon asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla.

– Kaupan myötä omistukseemme siirtyvä verkko on luonteva laajennus nykyiseen sähköverkkoomme, joka jo tälläkin hetkellä ulottuu Lappiin. Saamme hoidettavaksemme teknisesti hyvässä kunnossa olevan ja hyvin hoidetun verkon, Carunan toimitusjohtaja Ari Koponen sanoo.

Kemijoki Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Timosen mukaan yhtiössä katsottiin, että sähköverkkoliiketoiminta ei kuulu enää yrityksen ydinliiketoimintaan. Kemijoki Oy omistaa 20 vesivoimalaitosta, joista 16 sijaitsee Kemijoen vesistöalueella. Lisäksi se säännöstelee Lokan ja Porttipahdan tekojärviä sekä Kemijärveä ja Olkkajärveä. Vuonna 2014 yhtiön vesivoimalaitokset tuottivat sähköenergiaa yhteensä 4 126 gigawattituntia, mikä oli noin kolmannes kotimaisesta vesivoimalla tuotetusta sähköstä.


Kemijoki Oy:n tiedote kaupasta