Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjien toimitusjohtajaksi

20.10.2015

Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittajana tällä hetkellä työskentelevä Mikael Pentikäinen aloittaa Suomen Yrittäjien toimitusjohtajana toukokuussa 2016.

Mikael Pentikäinen

Mikael Pentikäinen, 50, seuraa toimitusjohtajana Jussi Järventausta, joka siirtyy eläkkeelle ensi vuoden syksyllä. Pentikäinen pitää uutta tehtäväänsä tärkeänä ja kiehtovana, sillä Suomi voi nousta nykyisestä taloudellisesta tilanteesta vain yrittäjyyden ja yrittäjien luomien työpaikkojen avulla.

– Yrittäjäjärjestö on olemassa pitämässä yrittäjän ja yrittäjyyden puolta. Tehtävä on tärkeämpi kuin koskaan, koska nykytalous vaatii toimiakseen vahvaa ja monipuolista yritysrakennetta. Etenkin pienten yritysten merkitys korostuu, Pentikäinen sanoo.

Pentikäisen mukaan Suomessa eletään nyt kriittisiä aikoja.

– Nyt on historiallinen mahdollisuus muuttaa Suomea. Tarvitsemme rakenteellista uudistumista. Pitää uskaltaa rohkeasti vahvistaa yrittäjyyden edellytyksiä esimerkiksi lisäämällä paikallista sopimista. Jos tässä ei onnistuta, saamme haudata suomalaisen hyvinvointivaltion, koska sille ei riitä rahoitusta, hän sanoo.

Suomen Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Jyrki Mäkysen mukaan Pentikäisen valintaa järjestön johtoon puolsi hänen vahva osaamisensa sekä kokemus asiantuntijaorganisaatioiden johtamisesta. Lisäksi Pentikäisellä on kokemusta myös viestintäalalla toimimisesta. Hän on toiminut aiemmin esimerkiksi Helsingin Sanomien ja Suomen Tietotoimiston päätoimittajana.