Vuoden sähköurakoitsija on lahtelainen Mäkelän Sähkö Oy

20.11.2015

Vuoden sähköurakoitsijan valinta julkistettiin Sähköurakoitsijapäivien iltajuhlassa 19.11. Hämeenlinnan Aulangolla.

Mäkelän Sähkö on arvostettu täyden palvelun urakointiliike. Urakointikohteisiin kuuluu niin teollisuuskiinteistöjä, liikerakennuksia kuin asuntojakin. Monissa kohteissa yritys on saanut vastata kaikesta suunnittelusta, järjestelyistä ja toteutuksesta KVR-urakoina, mikä osaltaan kertoo asiakkaiden luottamuksesta yrityksen osaamiseen ja laatutasoon. Yrityksille Mäkelän Sähkö tarjoaa myös sähkölaitteistojen huolto-, kunnossapito- ja vikakorjauspalveluita.

Veljekset Viljo ja Kalle Mäkelä perustivat Mäkelän Sähkön vuonna 1936. Yrityksen teknisenä johtajana työskennellyt Antti Lari lunasti omistusoikeuden itselleen vuonna 1982, mutta yrityksen nimi pidettiin ennallaan.

Antti ja Sami LariUrakoitsijapäivillä Antti Lari vastaanotti Vuoden sähköurakoitsijan tunnustuksen yhdessä poikansa Sami Larin kanssa. Yrityksen toimitusjohtajana vuodesta 2000 lähtien toiminut Sami lunasti yrityksen koko osakekannan itselleen vuonna 2013.  Vuotta myöhemmin yhtiökumppaneiksi tulivat Arto Henriksson ja Harri Niemi.

Mäkelän Sähköllä on 24 työntekijää, joista 20 asentajia. Yritys teki viime vuonna yli viiden prosentin tuloksen vajaan kolmen miljoonan euron liikevaihdolla.

– Voimavaramme on osaavassa henkilöstössä. Normaalilla reilulla meiningillä olemme pärjänneet puolin ja toisin ilman suurempia ristiriitoja, Sami Lari kertoo.

Sekä Sami että isä Antti ovat olleet pitkään mukana Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton sekä liiton Päijät-Hämeen alueosaston toiminnassa eri tehtävissä.

  

Mäkelän Sähkön historiaa yrityksen kotisivuilla