Sähköautojen latausverkosto laajentuu Rovaniemelle

23.6.2015

Sähköautoilun edellytykset Pohjois-Suomessa paranevat kun Virtapiste-latausasemaverkosto laajenee Lappiin. Rovaniemi saa ensimmäisen latausasemansa syksyllä.

Sähköauton latauspiste

Napapiirin Energia ja Vesi Oy on tehnyt sopimuksen Liikennevirta Oy:n kanssa liittymisestä sähköautojen latausverkostoon. Tavoitteena on, että ensimmäiset latauspisteet ovat Rovaniemellä käytössä viimeistään syyskuun lopussa.

”Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n tavoitteena on avata Lappi laajamittaiselle sähköautoilulle. Sähköautoilu ei pääse yleistymään Lapissa, jos latauspisteitä ei ole ja tätä pullonkaulaa haluamme helpottaa. Arviomme mukaan nyt on oikea hetki lähteä investoimaan sähköautojen latausverkostoon”, Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen sanoo.

Yrityksen tavoitteena on rakentaa Rovaniemen keskustaan kattava yleisten latauspisteiden verkko sekä järjestää latauspisteitä mahdollisuuksien mukaan sekä Oulu – Rovaniemi -välille että Rovaniemeltä idän ja pohjoisen suuntaan. 

Yhtiöllä on myös tavoitteena tukea paikallista matkailua mahdollistamalla latauspisteitä sähkökäyttöisille moottorikelkoille. Virtapiste-verkosto on avoin kaikille toimijoille ja siihen kuuluu tällä hetkellä noin 80 latauspistettä Hangonniemeltä Ouluun. Tähän asti kaikki Virtapisteet ovat olleet verkoston operaattoriyhtiön Liikennevirta Oy:n osakasyhtiöiden asentamia ja omistamia. Napapiirin Energia ja Vesi Oy on ensimmäinen kotimainen toimija, joka on tullut verkostoon uutena osapuolena.